Lekker bezig

De afgelopen jaren is er aan de Parklaan in Montfoort gewerkt aan een nieuw onderkomen voor drie Montfoortse basisscholen en de buitenschoolse opvang. Gemeente Montfoort ontwikkelde samen met basisscholen Graaf Jan, De Hobbitstee en De Howiblo en met kinderopvang KMN Kind & Co het nieuwe gebouw. Met elkaar vormen ze een kindcentrum. Een kloppend hart waarin spelen en leren elkaar ontmoeten. Behalve de klaslokalen, leerpleinen en ruimtes voor de opvang, heeft het nieuwe kindcentrum een atelier, gedeelde keuken, speellokaal en beweegvloer. De bouw is in november 2023 officieel opgeleverd door Pellikaan Bouwbedrijf aan gemeente Montfoort. Daarmee is een intensief traject afgerond, waarbij gemeente en betrokken partijen samenwerkten aan goed onderwijs en goede opvang. De verhuizing was in de voorjaarsvakantie, de eerste schooldag was op 26 februari 2024. 

Eerste verdieping

Timelapse

Zo zag het heien eruit

Heel veel herrie, maar een machtig gezicht was het wel. De heiwerkzaamheden voor het nieuwe Kindcentrum Montfoort zorgden voor het nodige geluid én bekijks. De mannen van Plomp begonnen op 22 november en inmiddels zijn ze klaar. 

We hebben trouwens wat leuke feitjes, want wist je dat:

  • de heipalen tussen de 17 en 19 meter lang zijn?
  • het heien met 44 slagen per minuut gaat?
  • er in totaal 127 heipalen de grond in gaan?

Natuurinclusief bouwen

Wist je dat we het Kindcentrum Montfoort natuurinclusief bouwen? Dat betekent dat het nieuwe gebouw straks een bijdrage levert aan de bestaande biodiversiteit en natuurwaarden. 

Artist impressions: EGM architecten