Ontwikkelen doen we samen

Kindcentrum Montfoort ontwikkelen we samen! De afgelopen jaren werkte de gemeente intensief samen met de scholen en kinderopvang, maar ook met verschillende adviseurs, sportverenigingen en buurtbewoners. Rond de zomer van 2022 is het ontwerp voor het kindcentrum afgerond. Op dit moment bevinden we ons in de bouwfase en is Pellikaan Bouwbedrijf hét aanspreekpunt voor alles wat zich afspeelt op en rond de bouw. Geregeld is er nog overleg met de scholen over de inrichting en wordt er de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de buitenruimte.

Rol van de gemeente

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bekostiging van (vervangende) nieuwbouw en uitbreiding van scholen. Voor het nieuwe kindcentrum heeft de gemeente Montfoort ook de rol van bouwheer op zich genomen. Met de scholen en kinderopvang hebben we afspraken gemaakt over de eisen waar het nieuwe kindcentrum aan moet voldoen. Gezamenlijk hebben we door een aanbestedingstraject een aannemer en architect geselecteerd met wie het ontwerp is gemaakt en het gebouw gerealiseerd wordt.

Rol van de scholen en opvang

Welke toekomst zien we voor ons? Wat wordt belangrijk voor kinderen? Hoe gaat het onderwijs eruit zien? En hoe zorgen we ervoor dat Kindcentrum Montfoort duurzaam én toekomstbestendig is? Allemaal vragen waar de drie scholen en opvang goed over nagedacht hebben, individueel maar ook met het oog op samenwerking en elkaar kunnen versterken! De vier partijen zijn dan ook onmisbaar als het gaat om inrichting, gebruik en toekomstbestendigheid.

Deze website

Deze website is voor iedereen die tijdens de bouw op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen. Je vindt er het laatste nieuws, mooie sfeerbeelden en leuke verhalen. De website is een initiatief van gemeente Montfoort. Op de website van de gemeente vind je alle informatie over het project, de besluitvorming van de afgelopen jaren en nog veel meer.

Artist impressions: EGM architecten