Feestelijk start bouw

Twee violen en een trommel en een fluit. Het was nat. Het was koud. Maar wat wás het leuk! Hier doen we het voor. Trots kijken we terug op de bijzondere start bouw op 17 november 2022, met speciale rollen voor de leerlingen.

Om 8.45 uur vertrokken alle kinderen vanaf de Van Damstraat naar de bouwplaats op de Parklaan, muzikaal begeleid door het feestelijke ZWUP. Daar aangekomen waren er eerst een paar korte toespraken, waarna de officiele handelingen van start gingen: tijdcapsules begraven en de eerste paal slaan. 


Persfoto 1 start bouw Kindcentrum Montfoort.jpg


Vier tijdcapsules


Een tijdcapsule is een capsule gevuld met voorwerpen of informatie, die bedoeld is om mensen in de toekomst (zoals archeologen, antropologen en historici) te helpen een beeld te krijgen van een bepaalde tijdsperiode. De tijdcapsules die zijn begraven op de bouwplaats van het nieuwe kindcentrum zijn gevuld met tekeningen teksten van alle kinderen, waarop ze laten zien hoe hun wereld er in 2022 uit ziet. Leerlingen Asmeret (Graaf Jan), Al Yamamah (Hobbitstee), Noah (Howiblo) en Noud (Kind & Co) hielpen met het begraven van de capsules.


Persfoto 3 start bouw Kindcentrum Montfoort.JPEG


Antieke heistelling


Na de tijdcapsules was het tijd voor het 'grof geschut'. Leerlingen Ruben (Graaf Jan), jarige job Lars (Hobbitstee), Lena (Howiblo) en Noud (Kind & Co) trokken samen met de wethouder aan vier touwen, waarna een heiblok van ruim 60 kilo ervoor zorgde dat de eerste paal de grond in ging. Gevolgd door vier spectaculaire vuurwerkfonteinen en onder luid applaus ging daarmee de bouw van Kindcentrum Montfoort officieel van start.


Persfoto 4 start bouw Kindcentrum Montfoort_lr.jpg

Artist impressions: EGM architecten