Kind & Co Ludens

Kinderdagverblijf, peutergroep én naschoolse opvang

Montfoort is straks een kinderdagverblijf rijker. Kind & Co Ludens, nu al bekend met onder andere peutergroep Lodewijkje, breidt het Montfoortse aanbod uit. Met de komst van het nieuwe kindcentrum is er straks een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang op één locatie. Echt een aanwinst voor Montfoort! 

Vlinder op de gevel

Authetiek en ontwikkelen. Dat staat centraal voor Kind & Co Ludens. Op hun website schrijft de organisatie: "Samen met ouders, scholen en andere betrokkenen scheppen wij een pedagogisch klimaat en een veilige omgeving waarin kinderen kunnen groeien. Door creativiteit, aandacht en vernieuwend denken bieden wij mogelijkheden talenten te ontwikkelen. Wij zijn kleurrijk en authentiek, en staan voor verbinding en vertrouwen."

In het nieuwe gebouw krijgt Kind & Co Ludens een bijzondere positie. Alle activiteiten zijn sterk verbonden met het centrale hart. Daar waar bij de scholen veel groen terug te zien is in het interieur, zijn zachte blauw- en grijstinten te zien bij de opvang. Op de gevel komt een mooi patroon van een vlinder, dat symbool staat voor ontwikkeling. 

Kinderdagverblijf

Nieuw in Montfoort wordt het kinderdagverblijf van Kind & Co Ludens. Een dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf is straks 52 weken per jaar geopend. In het nieuwe kindcentrum krijgt het kinderdagverblijf een eigen plekje, met een eigen speelterrein en voldoende rust voor de allerkleinsten. Wel is er volop verbinding met de andere gebruikers in het gebouw. Zo zijn er bijvoorbeeld ideeën om oudere kinderen van de bso voor te laten lezen aan de kinderen van het kinderdagverblijf. 

Peutergroep

Peutergroep Lodewijkje zit nu nog op de Van Damstraat en verhuist straks naar het nieuwe gebouw. Ideaal, want de kinderen zijn dan al helemaal gewend aan de scholen op het moment dat ze vier jaar worden. Dat zorgt ervoor dat de overgang naar de basisschool soepel verloopt. In totaal komen er twee peutergroepen, waarvan eentje met voorschoolse educatie. Bij de voorschool komen peuters van 2,5 tot 4 jaar, met een mogelijke taal- of ontwikkelingsachterstand, spelen en leren, waarbij extra aandacht is voor de ontwikkeling. Zo kunnen ze een goede start maken op de basisschool.

Buitenschoolse opvang

Net als de peutergroep verhuist ook de buitenschoolse opvang van de Van Damstraat naar het nieuwe kindcentrum. In het nieuwe kindcentrum biedt Kind & Co Ludens straks alle vormen van buitenschoolse opvang (voorschoolse, naschoolse en buitenschoolse). In het nieuwe gebouw worden daarvoor ruimtes dubbel gebruikt. 

Artist impressions: EGM architecten