Graaf Jan

Iedereen kent elkaar

Basisschool Graaf Jan is een gezellige, open christelijke school waar een enthousiast team kwalitatief goed onderwijs geeft met aandacht voor ieder kind. In het nieuwe gebouw zitten de klaslokalen van de Graaf Jan op de begane grond en de eerste verdieping. De kleuters gaan naar samen met de kleuters van de andere scholen naar binnen via de hoodfingang, aan de kant van de hockeyvelden. Vanaf groep 3 kunnen de kinderen een andere ingang nemen. Dat is de buitentrap aan de kant van de Parklaan. 

Honinggraat in de gevel

Op de website van de Graaf Jan staat de missie: "Samen leven, samen leren. In de hele maatschappij is samenwerking een belangrijke vaardigheid. De Graaf Jan staat voor kwalitatief goed onderwijs. Wij willen kinderen stimuleren om net dat stapje extra te zetten en meer uit zichzelf te halen." Als enige school in Montfoort werkt de Graaf Jan met een vijf-gelijke-dagenmodel. De kinderen zijn van 8.30 tot 14.00 uur op school.

Rust, regelmaat en structuur zijn dan ook belangrijk. Die drie elementen komen terug in de gevel van het nieuwe gebouw in de vorm van een honingraat. Aan de binnenkant krijgt de Graaf Jan natuurlijke kleuren, waarbij groen de boventoon voert. 

De kleuters

De Graaf Jan heeft twee kleutergroepen: Kikker en Konijn. Deze groepen komen straks in het nieuwe gebouw op de begane grond. Op de begane grond vind je straks ook de gedeelde ruimten, zoals het atelier, het speellokaal en de open keuken.

Midden- en bovenbouw

Kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 hebben hun lokalen op de eerste verdieping. Zo wordt groot en klein van elkaar gescheiden, maar zijn ze wel dicht bij elkaar. Op de eerste verdieping zitten ook de andere twee scholen. 

Artist impressions: EGM architecten