De Howiblo

Leren doen we samen

Basisschool De Howiblo wil het beste in elk kind naar boven brengen en er is een sterk geloof in samenwerken. In het nieuwe gebouw zitten de klaslokalen van De Howiblo op de begane grond en de eerste verdieping. De kleuters gaan naar samen met de kleuters van de andere scholen naar binnen via de hoofdingang, aan de kant van de hockeyvelden. Vanaf groep 3 kunnen de kinderen een eigen ingang nemen, aan de kant van de tennisvereniging.

Bloemen in de gevel

Ontwikkeling en expressie staan centraal voor basisschool De Howiblo. Op de schoolwebite staat: "We maken kinderen nieuwsgierig naar zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Onze leerlingen mogen bij ons op school hun talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten. Talentontwikkeling geven wij vorm door kinderen kennis te laten maken met verschillende werkvormen en activiteiten op creatief en kunstzinnig gebied. Natuurlijk besteden wij ook veel aandacht aan digitaal leren, ICT en techniekopdrachten." 

In het nieuwe gebouw krijgt De Howiblo een eigen, unieke instraling. Zowel van binnen als van buiten. In de gevel wordt een bloemstructuur aangebracht, wat symbool staat voor ontwikkeling en expressie. Binnen komen vooral zachte pastelgroene kleuren terug.

De kleuters

De kleutergroepen van De Howiblo komen in het nieuwe gebouw op de begane grond. Op de begane grond vind je straks ook de gedeelde ruimten, zoals het atelier, het speellokaal en de open keuken.

Midden- en bovenbouw

Kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 hebben hun lokalen op de eerste verdieping. Zo wordt groot en klein van elkaar gescheiden, maar zijn ze wel dicht bij elkaar. Op de eerste verdieping zitten ook de andere twee scholen. 

Artist impressions: EGM architecten