De Hobbitstee

Speel, leer en beweeg

Basisschool De Hobbitstee is een openbare school, waar iedereen welkom is. In het nieuwe gebouw zitten de klaslokalen van De Hobbitstee op de begane grond en de eerste verdieping. De kleuters gaan naar samen met de kleuters van de andere scholen naar binnen via de hoodfingang, aan de kant van de hockeyvelden. Vanaf groep 3 kunnen de kinderen een andere ingang nemen, dat is de buitentrap aan de kant van de Parklaan. 

Een boom op de gevel

Het motto van de Hobbitstee staat op de schoolwebsite en is: "Speel, Leer en Beweeg mee. Betrokkenheid is het sleutelwoord als het gaat om leren. Wij bevorderen dat leerlingen actief betrokken zijn bij het leerproces en hanteren daarvoor binnen onze school diverse werkvormen. Dit varieert van wisbordjes tot bliksembeurten en wisselkringen. Kinderen leren op verschillende manieren, dus zetten we ook in op samenwerkend leren, bewegend leren en leren door te doen."

Groei en bewegen was het vertrekpunt voor het ontwerp. Dit is aan de buitenkant uniek gemaakt, door in de gevel een structuur aan te brengen dat lijkt op een boom. Aan de binnenkant heeft het interieur donkergroene tinten.

De kleuters

De kleutergroepen van De Hobbitstee komen in het nieuwe gebouw op de begane grond. Op de begane grond vind je straks ook de gedeelde ruimten, zoals het atelier, het speellokaal en de open keuken.

De midden- en bovenbouw

Kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 hebben hun lokalen op de eerste verdieping. Zo wordt groot en klein van elkaar gescheiden, maar zijn ze wel dicht bij elkaar. Op de eerste verdieping zitten ook de andere twee scholen. 

Artist impressions: EGM architecten